Certificaat is niet door een root certificaat ondertekend

Wanneer de SSLCheck meldt dat het certificaat niet door een root certificaat is ondertekend, betekent dit dat er een zelf-ondertekend certificaat wordt gebruikt op de server.

Een zelf-ondertekend certificaat zorgt weliswaar voor beveiliging door middel van SSL encryptie, maar het certificaat is niet uitgegeven door een door de browsers vertrouwde instantie (CA). Hierdoor zullen de browsers een foutmelding geven bij het verbinding maken met de website.

Indien u een certificaat heeft aangeschaft maar u ontvangt deze melding, dan is het door u aangeschafte certificaat nog niet correct geïnstalleerd. Handleidingen voor installatie zijn te vinden in onze knowledgebase. U kunt ook contact opnemen met onze supportafdeling.

point up